4. etapa

26.05.2016 20:08

Po noci strávené v bivaku Atlas v nadmořské výšce 2200 metrů čeká závodníky trať s obtížnou navigací, aby se vyhnuli místům s velbloudí trávou. Trať povede pak po turistické trase v blízkosti vyhaslé sopky. Stoupání po úzké a kamenité pěšině vyústí na krátký silniční úsek, který zavede závodníky do bivaku, kde na už bude čekat jejich asistenční team .

"Tak už to nedám. Prorazil jsem obě dvě zadní kola. Jedna díra je neopravitelná. Končím. Špatně se mně odpadá z prvního místa. Zdeněk Tůma ale jede dál," napsal v SMS Josef Macháček a obdržel penalizaci 74:00:00.

"Dnes jsem nemohl startovat, protože jsem nedojel do maratónského bivaku. Zítra ale již můžu, sice budu mít velkou penalizaci v rámci celkového pořadí, ale to mi nevadí. Zdeněk Tůma měl včera lehký pád, ale vše dobře dopadlo. Dnes lehce bloudil, ale jeho největší soupeři dostanou penalizaci za body, takže je stále v popředí. Právě čekáme na výsledky po penalizacích. Myslíme, že by mohl být druhý nebo třetí. Zvládá to velmi dobře, jak fyzicky, tak navigačně. Trochu nemá péči o stroj," vzkázal Josef Macháček.


stage4_02