5. etapa IR 2016

25.01.2016 10:28

Pátek 29. 01. 2016 Icht - Smara 470 km

Dnes je připravena pro závodníky dlouhá etapa a organizátorům se podařilo zprovoznit nefunkční SPOT Josefu Macháčkovi, tak můžete sledovat on line jeho rychlou jízdu na stránkách Intercontinental Rally.

Krásné počasí dnes doprovodilo závodníky do Smary, starobylého města ležícího na kživoatce saharských obchodních cest. Trasa dnešní dlouhé etapy byla pro závodníky velice náročná, členitý terém vyžadoval maximální koncentraci. Odlétávající štěrk a kameny spodek čtyřkolky doslova bombardovaly a časté kontroly a úpravy stroje Josefa trochu pozdržely, ale jeho čas v kategorii čtyřkolek zůstal opět nepřekonán.

 

Na písečných pláních s velice jemným pískem fesh-fesh si zkušený borec hravě poradil, ačkoli zvířený prach nedovoluje jet úpně na plný plyn. V kategorii quad si bezkonkurenčně drží 1. místo a zasahuje na medaillové pozice i v celkovém hodnocení všech kategorií, kde poskočil o jednu příčku nahoru s časem 20:41:46 jen s šesti minutovou zttrátou na automobilovou posádku Dario Garcia -Fernando Aceyton a zařadil se na čtvrté místo, protože dnes zajel třetí nejrychlejší čas 5:14 za motorkáři Antoniem Valerem a Albertem Arrou.

Na zítřejší závěrečnou etapu připravili organizátoři ještě delší trasu a od cíle dělí Josefa Macháčka už jen "pouhých" 670 kilometrů.