Zjištění přesné závady buginy

11.01.2016 05:30

Závada na bugině v šesté etapě na 281 km se v danou chvíli zdála neopravitelná. Přihodila se v místě, které bylo snad nejdál od servisní pomoci a satelitní spojení nefungovalo, proto Josef Macháček učinil rázné rozhodnutí odstoupit ze závodu. Buginu bolivijští diváci pomohli dotáhnout do bivaku v Uyuni, kde se Josef Macháček obrátil na český tým Bonver, který převezl nepojízdný stroj zpět do Argentiny. Velké poděkování za poskytnutou pomoc patří týmu Bonver a jeho šéfoviTomáši Vrátnému.

 V bivaku v argentinské Saltě se mechanikovi po třech hodinách práce popodařilo rozluštit přesnou příčinu závady, která by se dala na trati opravit. V exprémních podmínkách a se zkušenostmi z předchozích ročníků, kdy Solné nebylo průjezdné, vedl instinkt pilota k závěru, který později přehodnotil: "Bylo to moje špatné rozhodnutí". Solné jezero, kolem kterého vedla etapa a přes které by směřovala pomoc, bylo průjezdné a servisní pomoc by tak do tří hodin byla na místě. 


Letošní Dakar bohužel nevyšel, a kdo zná a sleduje Josefa Macháčeka, ví, že už spřádá další plány. Po návratu z Jižní Ameriky přesedlá hned v lednu na africký písek se čtyřkolkou, aby si prověřil svoji fyzičku na Intercontinental rally, že by už příprava na příští Dakar, nebo mu bugina nedá spát a bude chtít pokořit vysněný vrchol? To si můžete tipnout v anketě!

 

Anketa

V jaké kategorii pojede Josef Macháček Dakar 2017?

Quad (20)
Car (14)
Truck (14)

Celkový počet hlasů: 48

Postřehy a hodnocení v Dakarských ozvěnách přináší navigátor Martin Plechatý:

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//11392220179-rallye-dakar-2016/216471291262111-dakarske-ozveny/