Malá země - velké zastoupení . . . (reportáž na ČT Sport)

26.11.2015 08:56

Na slavný Dakar 2016 se Česká republika tentokrát zařadila na páté místo v počtu zastoupení posádek. Celkem je přihlášených 354 pilotů a 17 jich pojede pod naší trikolorou. Opravdu rekordní zastoupení českých závodníků na 38. ročníku budou moci sledovat diváci od 2. do 16. ledna v Argentině a Bolívii. 

Do kategorie automobily přesedlal pětinásobný čtyřkolkářský vítěz Josef Macháčkek s navigátorem Martinem Plechatým a v bugině přezdívané Tlamička se za Barth racing team postaví na start spolu s dalšími českými posádkami: Miroslav Zapletal, Maciek Marton (Hummer); Martin Prokop, Jan Tománek (Toyota); Peter Jerie, Dale Moscatt (Toyota); Tomáš Ouředníček, Pavel Vaculík (Hummer); Dušan Randýsek, Rostislav Pilný (buggy Arctic cat).

Na motorkářské stájové kolegy Davida Pabišku (KTM) a Rudolfa Lhotského (KTM) čekají hned tři čeští soupeři: Ondřej Klymčiw (Husqvarna), Milan Engel (KTM), Jan Veselý (KTM).

V kategorii Truck pojedou: Aleš Loprais, Ferran Marco Alcayna, Jan van der Vaet (Iveco); Martin Kolomý, David Kilián,René Kilián (Tatra); Tomáš Vrátný, Jaroslav Miškolci, Milan Holáň (Tatra); Martin Macík ml., František Tomášek, Michal Mrkva (Liaz); Jaroslav Valtr, JosefKalina, Jiří Štross (Tatra); Robert Randýsek, Petr Zábranský, Marek Sýkora (MAN); Artur Ardavičus, Filip Škrobánek (Tatra); Albert Llovera, Charly Gotlib, Jaromír Martinec (Tatra).

Před odjezdem do francouzského přístavu Le Havre závodní týmy představily techniku fanouškům motorismu a na ČT Sport v pořadu Svět motorů se můžete pokochat krásou strojů:

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10207469169-svet-motoru/215471291269162-aktualne